Hem / Vad är projekt Grundstenen

Vad är projekt Grundstenen

Svenskt föreningsliv har de senaste åren visat en negativ trend när det gäller medlemsantal så även inom handbollen. Det har helt enkelt blivit svårare, i konkurrens med mycket annat, att rekrytera och behålla medlemmar.

Ett försök till att motverka problematiken har HF Mitt beslutat att ge intresserade HF Mitt-föreningar möjligheten att söka stöd i sin föreningsutveckling i ett projekt som kallas Grundstenen, som kommer att drivas i samarbete med utvalda föreningar.

Projektet ska stärka föreningarna och bygga upp dem från grunden, där fokus kommer att läggas på att rekrytera och behålla medlemmar vare sig de är barn, ungdomar eller vuxna. Ett mål kommer att vara att barnen/ungdomarna ska välja handboll som sin sport. Under projektets gång kommer HF Mitt med egen mentor (Ramon Laurén) hjälpa föreningarna med handledning och träffar vid olika tillfällen under året.

För att detta ska kunna genomföras behövs minst fem personer i föreningen som känner att de har möjlighet och vilja att vara med på detta projekt. Det behövs inga speciella kunskaper om handboll för att vara med, bara en vilja och önskemål om att föreningen ska leva vidare med framåtanda.

Vid frågor eller om er förening vill anmäla sitt intresse kontakta Ramon Laurén, telefon: 070-697 66 86 eller via mail: This is a mailto link