Hem / HF Mitt utökar personalstyrkan

HF Mitt utökar personalstyrkan

Vi utökar personalen för att kunna utveckla handbollen i distriktet

Peter Kanth, Kanslichef

Peter Kanth.JPG

Peter Kanth 56 år. Har tidigare varit verksam som tränare i Irsta HF, GF Kroppskultur och IF Guif samt sportchef i Irsta HF. De senaste 12 åren har han varit anställd hos Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet på Idrottens Hus i Stockholm.

-Det ska bli oerhört inspirerande att komma tillbaka till handbollen som jag varit borta från i 12 år. Det blir ju att komma hem lite för mig fast i en helt ny roll, det är inom handbollen som jag har varit verksam alla mina år innan jag började på Korpen.

-Jag har följt vad som händer inom utvecklingen av handbollen de senaste åren och gillar det Svensk Handboll gjort i framtagandet av nya verksamheter som kan attrahera fler att spela och vara en del av handbollen hela livet.

-Prioritet nu är att komma i gång och träffa föreningar och sprida allt det Svenska Handboll och vi inom HF Mitt har att erbjuda när det gäller förenings och verksamhetsutveckling, utbildning och tävlingsverksamhet etc. Så mycket medel i pengar som föreningar kan söka och andra förutsättningar som finns de närmsta åren kommer inte att komma igen inom svensk idrott och där är handbollen inkluderad.

-Det är viktigt att vi tillsammans, HF Mitt och alla föreningar i distrikten hjälps åt att sprida handbollen genom att visa på all den verksamhet som föreningarna erbjuder. Att vi inom våra distrikt kan vara ett fönster för Svensk Handboll. Vi som förbund ska verka för en bra dialog och alltid erbjuda det bästa stödet till våra föreningar. 

Erica Spärrfeldt, paraansvarig

Erica Spärrfeldt.jpeg

Våren 2021 började jag i ett projekt för SHF där min roll är projektsamordnare för Parahandboll i HF Öst och HF Mitt, jag såg det här som en utmaning dels för att jag inte alls har någon handbollsbakgrund och har inte arbetat i projekt tidigare. Jag har många års erfarenhet inom parasport både som deltagare och ledare.

Mitt nya uppdrag på HF Mitt har blivit ett ytterligare komplement där jag ser att jag kan utvecklas ännu mer i mitt arbete. Utan att säga för mycket ser jag stor potential till att Parahandbollen kommer startas upp på fler platser i distriktet än det redan gjort, bara att få vara med i den processen känns så kul.

Hör gärna av er!