Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Vasiliki och Michelle trivs på USM finalspelet

Vasiliki Michopoulou och Michelle Råvik blev förvånade men väldigt glada och stolta när de blev nominerade att döma på USM finalspelet.

Bilden: Vasiliki Michopoulou och Michelle Råvik är på finalspelet för första gången som domare Foto: Stig Johansson

Michelle Råvik och Vasiliki Michopoulou bor i Umeå och dömer till vardags för Handbollförbundet Norr. I höstas var de nominerade till Sverigecupen i Nyköping för andra året på rad och fick äran att döma finalen i F15-klassen. Enligt Svenska Handbollförbundets domarstege är nästa steg efter Sverigecupen att bli nominerad till USM finalspelet.

Eftersom Vasiliki och Michelle endast dömt två säsonger tillsammans räknade de inte med att bli nominerade till finalspelet redan nu, så de blev väldigt förvånade men också väldigt glada och stolra över att de blev det och nu är de på plats i IFU Arena i Uppsala.

- Det är en ära att få vara här. Otroligt roligt att få uppleva bra handboll, trevliga ledare och härlig publik.

De tycker domarmentorerna som är på plats både på Sverigecupen och på USM finalspelet är otroligt viktiga för deras utveckling. Skillnaden mellan Sverigecupen och USM finalspelet är att delegaten har ännu större roll här eftersom de sitter med varje match och ger feedback

Både Vasiliki och Michelle uppskattar samarbetet med delegaterna och funktionärerna och diskussionenen som är efter varje match. Nu när de varit med på några större arrangemang känner de fler delegater, vilket gör att samtalet blir mer högt i tak med konstruktiv kritik. Även om de har olika delegater så görs rapporter efter varje match så de kan följa upp punkterna från förra matchen.

Vasiliki och Michelle är noga med att göra ett grundligt jobb inför varje match där de sätter upp fokusområden, som de sedan diskuterar med varandra efter match. De passar även på att ta upp fokusområdena med delegaten för att få feedback på sina egna tankar.

I sin vardag dömer de mest matcher i herr 2 och dam 1 i Handbollförbundet Norr. För ett tag sedan fick de en provmatch i damallsvenskan mellan Tyresö - Eskilstuna, vilket blev en jämnare match och en tuffare debut resultatmässigt än vad de tänkt sig. Men de är överens om att det var så kul och motivationshöjande.

Vad har ni för målsättning med er dömande?

- Det har gått så pass snabbt så det var egentligen ett framtida mål att komma hit, så vi känner oss inte riktigt mentalt redo, men är väldigt glada att de är här redan nu. Nästa stora mål är att komma med i NUG, som är den nationella utvecklingsgruppen inom Svenska Handbollförbundets domarverksamhet.

Varför tycker ni man ska bli domare?

- Otroligt roligt. Man älskar sporten och det är ett annat sätt att vara en del av sporten. Du är med i spelet och på planen fast i en annan roll. Teamet kring matcherna blir som ett lag och man förbereder sig som man vore spelare.

I skrivande stund har tjejerna precis blivit nominerade att döma en av semifinalerna i F14-klassen på USM finalspelet.

Vi önskar er stort lycka till i den matchen och med er framtida domarkarriär!

Publicerad: 2024-04-27

Senast uppdaterad: 2024-04-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!