Hem / ATG Svenska cupen

ATG Svenska cupen

Anmälan är nu öppen till ATG Svenska Cupen 2022/2023!
Svenska Handbollförbundet och Handbollförbundet Mitt bjuder härmed in alla föreningar med seniorlag att anmäla sig till ATG Svenska Cupen.

Alla föreningar får delta
Alla handbollsföreningar i Sverige som kan ställa upp med ett seniorlag har rätt att delta. Anmälan sker genom registrering i handbollens tävlingssystem TA.

ATG Svenska cupens inleds med spel ute i respektive distrikt. Denna så kallade distriktskvalificering spelas i tre steg och inleds med första steget i januari. Distriktskvalificeringen pågår sedan under våren. Därefter tar tävlingen paus över sommaren och i augusti väntar sedan gruppspel. Efter gruppspelet följer ett slutspel som i början av hösten inleds med åttondelsfinaler.

De 22 främsta av de anmälda dam- respektive herrlagen är direktkvalificerade till gruppspelet. Rangordningen baseras på årets serietabeller efter halv spelad säsong.

Cupen inleds i januari 2022
Övriga anmälda lag ska kvala i distriktskvalificeringen, men långt ifrån alla lag kommer att börja spela redan i januari.

Det går inte att säga exakt vilka lag som går in vilken del av distriktskvalificeringen eftersom det avgörs av hur många lag som anmäler sig, men för de större distrikten kan en indikation vara att lagen i division 3 och nedåt påbörjar sitt spel i januari, medan lag från division 2 och uppåt går in senare i tävlingen.

Distriktskvalificeringen spelas i cupformat. I distriktskvalificering 1 och 2 möts lagen i en direkt avgörande match där vinnaren går vidare till nästa match och förloraren har spelat klart. Antalet omgångar i cupträdet för dessa distriktskvalificeringsrundor avgörs av antalet anmälda lag. Distriktskvalificering 3 är direkt avgörande matcher om en plats i gruppspelet och spelas i bäst av två matcher.

Låg startavgift
Strukturen för startavgifterna är anpassad efter hur långt lagen tar sig i tävlingen. Startavgiften för deltagande i distriktskvalificering 1; är 500 kronor, distriktskvalificering 2; 500 kronor och kvalificering 3; 500 kronor. Startavgiften på 500 kronor gäller alltså för hela kvalificeringsrunda oavsett antal matcher som laget spelar.

Ett lag som tar sig från kvalificering 1, via kvalificering 2 till kvalificering 3 kommer alltså att betala 1500 kronor i startavgift.

Startavgiften i gruppspelet är 3000 kronor, men lagen somt tar sig till gruppspelet från distriktskvalificeringen får räkna av startavgifterna därifrån, vilket gör att den maximala startavgiften för gruppspelet blir 3000 kronor.

Anmälningskostnad:
Distriktskvalificering 1 – 500 kr
Distriktskvalificering 2 – 500 kr
Distriktskvalificering 3 – 500 kr
Gruppspel: 3 000 kr
Slutspel: 2 000 kr

Så här anmäler er förening sina lag

 • Logga in i Svenska Handbollförbundets tävlingssystem TA (http://ta.svenskhandboll.se/)
 • Gå till fliken "Lag" och knappen "Lag". Klicka på "Lägg till".
 • Koda laget enligt nedanstående:
  • Säsong: 2021/2022 (det ska vara så eftersom distriktskvalificeringen spelas våren 2022)
  • Namn: Föreningens namn + ATG + Klass
  • Publikt namn: Föreningens namn
  • Distrikt: Hemmadistriktet
  • Liga: Svenska cupen
 • Klicka på Spara ändringar

Anmälan ska vara gjord senast 2021-12-06 i TA!
Lag som efter 2021-12-06 är registrerade i TA-systemet har gjort en bindande anmälan och kommer att faktureras startavgiften.

Svenska Handbollförbundet och Handbollförbundet Mitt hälsar alla föreningar välkomna till ATG Svenska cupen!

Texten ovan är godbitarna från SHFs nyhet och instruktioner för anmälan. 
Läs nyheten i sin helhet; https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/jaktenpanycupmastareinleds
samt instruktioner för hur ni anmäler er till ATG Svenska Cupen; https://www.atgsvenskacupen.se/anmalan2022-2023/